
חברות האשראי ובעלי האשראי גם הם, מתעסקים מאז ועד היום בניסיונות למנוע הונאות באשראי. בארצות הברית, שהיא ענקית האשראי ומתוקף כך גם ענקית ההונאות באשראי, נחשפות חדשים לבקרים הונאות ענק בכרטיס אשראי, אשר מועתקות לשאר רחבי הארץ. לפני מספר חודשים למשל, נחשפה בארצות הברית הונאת אשראי גדולה שנחשבת לאחת מהגניבות הגדולות בהיסטוריית הונאות האשראי. מהלך הגניבה התבצע על ידי רשת חשודים, שבזזו מעל ל-40 מיליון זהויות של מספרים של כרטיסי אשראי מבנקים ברחבי ארצות הברית. בישראל, מוערך היקף ההונאות השנתי על כ- 60-80 מיליון ₪, אשר מהווים 5% מכלל היקף פעולות האשראי. אז מהן שיטות ההונאה הנפוצות בישראל ובעולם?
גניבה פשוטה ומסורתית
הגניבה המסורתית, בעצם מתבצעת בעזרת גניבה פיזית של כרטיס האשראי. לאחר גניבת הכרטיס, מתמודד הגנב עם אתגר הקוד לכספומט, אשר פעמים רבות נמצא בצורה כלשהי בארנק או בקרבת הכרטיס. גניבה זו קל לסקל במיוחד, שכן ברגע שהנגנב שם לב לאבדה הוא יוצר קשר מיידי עם חברת האשראי ואלו מבטלים לו את הכרטיס.
שכפול כרטיס
בעזרת קורא כרטיסים מגנטיים, ניתן לשכפל כל כרטיס אשראי שהוא. הקורא כרטיסים ניתן לרכישה ברחבי הרשת תמורת 25 דולר וניתן לחברו לכל מחשב בעזרת חיבור USB. גניבה זו היא יותר טריקית מקודמתה וכן גם יותר קשה לזיהוי, שכן היא מתבצעת ברגע שבעל הכרטיס לא נוכח לידו פיזית, אך הכרטיס עצמו איננו נגנב ועל כן לא ניתן לעלות על הגניבה עד שחברת האשראי מתריעה על כך.
גניבת פרטי הכרטיס מרחוק
זהו כנראה סוג הגניבה החדש ביותר, וגם המתוחכם ביותר. מדובר בגניבת פרטי הכרטיס לאחר רכישה מקוונת, החל מהזמנת פיצה ועד לרכישת כרטיסי טיסה. מהרגע בו הזנתם את פרטי האשראי שלכם במחשב, הם נמצאים ברחבי הרשת. אז נכון שפרטי האשראי שלכם מאובטחים, אך האקרים רבים משתכללים ומוצאים דרכים מתוחכמות להגיע למידע. מתוך הצורך העולה, גם אבטחת המידע הולכת ומשתכללת בהתאם, אך עדיין לא נמצא פתרון מוחלט לגניבות מסוג זה וארגונים רבים כמו בנקים למשל מוצאים עצמם חשופים לגניבות כאלו.