מיסוי על משלוחים מחו"ל

מכולות בנמל

מתי נדרש תשלום מס על חבילה מחול, מהם המיסים שצריך לשלם ואיך נמנעים מהפתעות ונערכים לכל התוספות מראש? 

חבילה
כל הנוגע להזמנת חבילות מחו"ל מתחת לסכום של 75$ – פטור מתשלום מיסים

למרות שכולנו הפכנו בשנים האחרונות לצרכני אונליין מקצועיים, נושאים כמו מיסים על הזמנות מחול עדיין לא תמיד ברורים עבור חלק מהגולשים. הם לא בטוחים מתי יידרשו לשלם מע"מ, למה החבילה שלהם נתקעה במכס ובאילו מצבים נגבים תשלומים בגין שירותי אחסון בשדה. מידע עדכני אודות מיסוי על משלוחים מחו"ל יכול לעזור לכם לשלם פחות, להיות ערוכים לתוספות ובהתאם לכך – לקנות חכם יותר. אספנו עבורכם את כל הפרטים שחשוב לדעת, באופן מקוצר ומדויק.

מיסים הזמנות מחול ומה שביניהם: באילו מקרים לא נדרש תשלום מס על חבילות מחול?

אם הזמנתם חבילה שעלותה לא עולה על 75 דולרים, תהיו זכאים לפטור ממיסי ייבוא. יש לציין כי הפטור אינו תקף כאשר מדובר על מוצרים כמו אלכוהול, מוצרי טבק או מוצרים שחייבים באישור מיוחד. חלק מהצרכנים מפצלים חבילות על מנת שלא יעברו את הרף, אך חשוב לשים לב שכל עוד לא חלפו 72 שעות בין הזמנה להזמנה – רשות המיסים עלולה לאחד אותן, ולהתייחס אליהן כאל חבילה אחת.

כיצד פועלת שיטת מיסוי על משלוחים מחו"ל עבור חבילות יקרות יותר?

במקרה שהזמנתם פריטים בשווי של למעלה מ-75 דולר, הסכום שתשלמו ייקבע לפי מדרגות. יש לשים לב שהחיוב במצב כזה נקבע בהתאם לשווי הרכישה הכולל – כלומר, עלות מוצר בנוסף לדמי משלוח. כאשר ערך החבילה הוא פחות מ-500 דולרים (כל עוד לא מדובר במוצרים מיוחדים מהסוג שהזכרנו בסעיף הקודם), תידרשו בתשלום מע"מ אך תהיו זכאים לפטור ממכס. 

בנוסף, קיימים גם תשלומים אחרים שיש לקחת בחשבון. תשלומים כאלה הם למשל אגרת ביטחון, שנגבית על חבילה ששוויה עולה על 500 דולר, דמי אחסון בגין חבילות שמעוכבות למעלה מיומיים ועוד. לאלה, יש להוסיף תשלומים משתנים כמו עמילות מכס, דמי טיפול עבור מוצרים שנדרשים באישור מיוחד וכדומה. 

אז איך יודעים כמה תידרשו לשלם, ונמנעים מהפתעות עם נחיתת החבילה בישראל? בודקים מראש. דרך טובה לוודא את העלויות היא באמצעות מחשבון היבוא של רשות המיסים, שנמצא באתר האינטרנט של רשות המיסים. תוכלו לחפש בו מוצרים לפי השם, או לבחור באחת מהקטגוריות כדי להבין מהן העלויות הרלוונטיות עבור הפריט שאותו אתם מעוניינים לרכוש. נוסף לאחוז המס, המחשבון מציג גם מידע הנוגע לדרישת החוקיות של המוצר. במקרים מסוימים ייגבו גם דמי טיפול מטעם חברות השילוח (GCX לדוגמא), בהתאם למדיניות של כל אחת וכמפורט באתריהן.

האם קיימת דרך להימנע מתשלומים נוספים?

בהחלט, על ידי הימנעות מעלויות נגררות. עלויות כאלה, כמו דמי אחסון למשל, הן לעתים תוצר של עיכוב בתהליך שחרור החבילה. במקרים מסוימים, חבילות נוחתות בישראל אולם אינן משוחררות להפצה בשל מחסור במסמכים או פרטים אישיים שהנמען נדרש להעביר, כמו גם בעיה בהסדרת תשלום. עיכוב בשחרור ילווה בתשלום דמי אחסון, אבל החדשות הטובות הן שבמקרים רבים ניתן למנוע אותו.

הדרך לעשות זאת היא על ידי מעקב אחר סטטוס החבילה שלכם, באמצעות אתר חברת השילוח שמטפלת בהפצה. במקרים בהם נדרשת פעולה מצד הנמען לצורך שחרור החבילה, הוא יקבל עדכון מחברת השילוח באמצעות מייל או מסרון. כך שחשוב גם לשים לב להודעות שמתקבלות אצלכם, ולפעול בהתאם. 

הבנת העקרונות הבסיסיים של מיסוי על משלוחים מחו"ל, תאפשר לכם לחשב מראש את העלויות הצפויות לכם, להימנע מהוצאות לא מתוכננות ולקבל את החבילה במהירות האפשרית.

חברת שילוח
כיום ישנן חברות שילוח אשר עושות את כל התהליכים בשבילכם.