ייעוץ השקעות זהו תחום אשר נדרשת בו הכשרה וקבלת תעודה בתום ההכשרה. אומנם זהו לא מקצוע חופשי כמו רופאה, עריכת דין וראיית חשבון אבל מדובר בתחום עיסוק מבוקר ובעל הגבלות ברורות. על מנת שתחום העיסוק הזה יהיה מסודר ולא יהיו כל מיני לקונות לגבי אישורים ואיסורים במסגרת תחום העיסוק הזה נוצרו תקנות הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות. כמו כל תחום משפטי, ראשית יש את החוק אשר מחוקק על ידי הכנסת ואחרי חקיקת החוק מעבירים גם תקנות שהן פירוט והסבר של החוק לאיך להוציא לפועל ואיך להתנהל במסגרת מה שקבוע בו.
כך למשל עם תקנות הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות – בחוק ייעוץ השקעות כתוב מסגרת כללית של מי יכול לעסוק בייעוץ השקעות ומה ההכשרה הנדרשת. עם זאת, במסגרת תקנות הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות נקבע באופן מדוקדק יותר מה הם התנאים לעיסוק בייעוץ השקעות, מי הם האנשים שיכולים לעסוק בתחום זה, מה המגבלות החלות על מי שעוסק בתחום של ייעוץ השקעות ומה מסגרת האחריות המשפטית שיש למי שעוסק בתחום זה.
על מנת שיהיה קל יותר להבין מה מותר ומה אסור יצרו שני מנגנונים של חוקים: הראשון הוא החוק אשר קובע את גבולות הגזרה הכלליים לכל דבר חוק בדרך כלל מגדיר מה הוא מגרש המשחקים שבו משחקים ומה ההיתרים והאיסורים הכלליים. התקנות הן נגזרת של קביעות החוק והן גמישות יותר. ניתן להתאים את התקנות לפי התקופה המדוברת ולפי שינויים שקורים תוך כדי תנועה ועם פחות קשיים טכניים של העברת האישור של החוק והוצאתו לפועל. תקנות הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות הופך את העולם של ייעוץ בהשקעות לפשוט יותר משום שלאחר מתן המסגרת הכללית של ייעוץ השקעות בחוק עצמו, ניתן לפנות לתקנות הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות ולקבל את כל התשובות שצריך לגבי העבודה היום יומית בתחום.
החל ממסגרת ההכשרה, איסורים שיש להימנע מהם, חובות שחלות על מנהל תיק ההשקעות ועד לאחריות פלילית למעשים שנעשים במסגרת ההשקעות. אלו הן תקנות נוחות מאוד אשר מקלות רבות על האנשים העוסקים בתחום.